Închirierea unei mașini electrice sau hibrid este, înainte de orice, o atitudine eco friendly, care arată preocuparea față de mediul înconjurător și de propria sănătate. Mai apoi, intră în discuție o serie de beneficii pe care le au conducătorii și, în general, toți pasagerii care folosesc aceste tipuri de automobile. 

Dacă te gândești să închiriezi o mașină, iată câteva motive care te vor convinge să optezi pentru un model electric sau hibrid. 

Impactul redus asupra mediului 

Popularitatea de care se bucură în prezent mașinile hibrid și cele electrice se datorează, în mare parte, așa numitului Pact Verde European. Acesta reprezintă un pachet de inițiative politice care are în vedere, printre altele, asigurarea unor metode de transport mai sustenabile. 

Nu mai este un secret pentru nimeni efectul dăunător pe care îl are folosirea mașinilor cu motor termic asupra mediului și implicit asupra sănătății noastre, fenomen care este tot mai pregnant în marile aglomerări urbane. 

Așadar, fie că vorbim despre un automobil electric sau hibrid, cel mai important avantaj pe care îl oferă, în comparație cu mașinile clasice vizează reducerea impactului nociv asupra mediului înconjurător. Acest lucru este posibil datorită sistemului de propulsie electric din componența ambelor tipuri de vehicule menționate, care asigură producerea unei cantități limitate de emisii de evacuare. 

Reducerea amprentei de carbon este, deci, un prim beneficiu incontestabil al mașinilor electrice și hibrid, asigurând astfel un aer mai sănătos și un mediu mai curat. 

Economie de combustibil 

Economia de combustibil reprezintă un avantaj al mașinilor hibrid, dar mai ales al celor electrice, acesta fiind un beneficiu important pentru șoferi, în special în contextul în care prețurile carburantului sunt în continuă creștere. Astfel, devine mult mai convenabil din punct de vedere al costurilor să închiriezi o astfel de mașină. Și, dacă te gândești că un automobil hibrid are nevoie și de combustibil de la pompă, totuși realitatea este că acesta consumă semnificativ mai puțină benzină sau motorină decât o mașină dotată doar cu motor cu ardere internă. Motivul? Un model hibrid primește putere și de la acumulatorul electric de înaltă tensiune. 

Tehnologii de vârf și performanță avansată

Închirierea unei mașini electrice sau hibrid este, fără îndoială, o variantă inspirată pentru șoferii pasionați nu doar de condus, ci și de tehnologie. Fiindcă vorbim despre o industrie relativ nou, care capătă amploare rapid, aceste categorii de automobile înglobează soluții tehnice de vârf menite să asigure o performanță avansată indiferent de condițiile de trafic. 

Pentru a te convinge, poți testa noul model electric de BMW 530e, bucurându-te de puterea și eleganța acestuia, prin intermediul serviciilor noastre de închirieri auto

Din flota noastră de mașini fac parte și modele SUV Hybrid (Toyata RAV4, o mașină proiectată pentru a ieși în evidență nu doar prin design, dar și prin funcționalități) sau SUV Electric (Peugeot 208, cu o autonomie de până la 410 kilometri, conform procedurii de testare WLTP). Ambele modele pot fi închiriate la preț mic și sunt ideale pentru vacanțele cu familia. 

Îmbunătățirea experienței de condus 

Dacă vrei să te delectezi cu o experiență unică de condus, închiriază o mașină hibrid sau electrică. Asistența motorului electric reprezintă un avantaj pentru sporirea performanțelor automobilului, iar acesta se resimte mai ales în cazul accelerării sau a traseelor nefavorabile. Astfel, vei beneficia de un plus de confort în timp ce conduci, chiar și pe tronsoanele de drum neasfaltate sau cu probleme, care sunt destul de numeroase în țara noastră. 

De exemplu, dacă îți dorești o mașină elegantă și sport în același timp, poți să închiriezi un VW Passat GTE hibrid, care va duce experiența de condus la un alt nivel. Acesta poate fi un model ideal pentru o întâlnire de business, grație conduitei de drum pe care o are.  

Frânarea regenerativă 

Frânarea regenerativă merită, la rândul său, să fie listată printre beneficiile închirierii unei mașini electrice sau hibrid, fiind o caracteristică specifică acestora. Procesul presupune captarea energiei reziduale de către un mecanism dedicat, la fiecare apăsare a pedalei și realocarea resurselor energetice pentru încărcarea motorului electric. 

Astfel, energia cinetică pierdută, de obicei, în cazul mașinilor cu ardere internă este reutilizată, deci, valorificată, în cazul hibrizilor cu autoîncărcare. Cu alte cuvinte, nu este nevoie să-ți faci griji atunci când călătorești în zone unde punctele de încărcare sunt puține la număr. 

Alegând să conduci un automobil cu propulsie electrică contribui la redefinerea societății actuale și te înscrii în cursa pentru un viitor mai verde! Închiriază o mașină hibrid sau electrică din flota DriveSmart și poți beneficia de avantaje exclusive precum livrarea gratuită a automobilului până la adresa ta!